חייב עזרה בנוגע להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/02/2016 | 20:01 | מאת: נועם

אני בן 26 - אובחנתי ע"י בדיקת TOVA שיש לי הפרעת קשב וריכוז, והגבתי מצויין ל2 כדורי 10 מ"ג של 4 שעות. פניתי לנוירולוג שנתן לי כדור של 30 מ"ג SR - לכדור לא היתה השפעה עלי בכלל. נוסף על כך, הרופא לא הסכים לתת לי יותר ממינון של 30 מ"ג, בעוד שאני לפי משקל גופי זקוק ליותר (גובהי - 1.90 משקלי 75 בערך), הנוירולוג טוען שמשרד הבריאות אוסר עליו לתת יותר, מה אוכל לעשות כרגע, אני תקוע עם כדור שלא מתאים לי בסוג וגם לא במינון שאני צריך ביום.. למי עלי לפנות כדי להסביר שאני לא לוקח את הכדורים שהביאו לי ואני חייב את הסוג המתאים לי 10 מ"ג? אציין שאני בקופת חולים לאומית, וכל רופא מפנה אותי לרופא אחר שגם לא יודע מה לעשות

שלום 1/ RITALIN SR קיים במינון 20 מ"ג. משתמשים בד"כ לילדים. המינון זה שווה ערך כ4-6 מ"ג של ריטלין רגי, לכן כנראה אין השפעה הנדרשת 2/ קיים RITALIN LA במינונים 20 מ"ג, 30 מ"ג, 40 מ"ג. 30 מ"ג של ריטלין LA שווה ערך כ12 מ"ג של ריטלין רגיל ומשפיע כ8-6 שעות. ניתן לנסות סוג ומינון זה, במידה ועדיין אין השפעה הנדרשת נתן לעלות מינון עד 40 מ"ג ביום. כל נוירולוג יכול להצא מרשם לכל סוג של ריטלין. הערה: אין קשר ישיר בין גובה , משקל ומינון-תגובה בד"כ אינדיבידואלית! במידה ונוירולוג מתפל לא מסכים לנסות סוגים שונים של התרופה ניתן לפנות לנוירולוג אחר במסגרת הקופה או לאחד מנוירולוגים יועצים דרך ביטוח משלים. בברכה ד"ר מיכאל חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים