אך לי דופמין עושה טוב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/10/2014 | 19:40 | מאת: לימור

שאני לוקחת תרופות שמשחררות דופמין כמו הממריצים והקפאין אני מרגישה טוב יותר האם יש תרופה אך לא ממריצה שמעלה דופמין ?

שלום כפי שענתי לך קודם, תרופות המיועדות למחלת פרקינסון שכוללות L-DOPA כמו DOPICAR, או תרופות ששייחות לקבוצת D-AGONISTS כמו SIFROL AND REQUIP, מעלות רמת DOPAMIN ועובדות דרך מערכת דופמינרגית, לא נחשבות כחומרים ממריצים, אך לא משפרות תפקודים קוגניטיביים, כולל קשב וריכוז. קיימת תרופה אחרת ATOMOXETIN/STRATTERA שעובדת דרך מערכת נוראדרנרגית, משפרת קשב וריכוז אך לא רשומה כחומר ממריץ/סטימולנט בברכה ד"ר חייגרכט בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים