שימוש באדרל

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

07/05/2014 | 14:00 | מאת: ליאת

שלום, יש לי בן בן 10 משקל 28 ק"ג.אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז אחרי תקופה של כשנה שקיבל ריטלין LA החל להתלונן על בחילות וכאבי בטן ולכן הפסקתי ריטלין ועברתי לאדרל . הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי 20 מ"ג ואני חוצה לו לחצי . איך אוכל לדעת מה המינון הנכון עבורו? המורה אומרת שיש ימים שהוא מרוכז פחות ויש ימים שהוא מרוכז יותר. מאוד מפריע לי הטיקים והעיוותים בפנים שזה גורם לו והוא אינו אוכל עד 17:00 בערך.אך לא מתלונן על כאבי בטן. האם עליי "לקבל" את הטיקים הללו או שזה מעיד על מינון גבוה מדי? תודה, ליאת

שלום לא ברור האם ילד עבר בירור, מה הסיבה שגורמת לטיקים? האם אובחן כסובל מתסמונת טורט? חומרים ממריצים כגון ריטלין, אדרל בד"כ לא גורמים לטיקים בעצמם אךיכולים להחמיר את טיקים הקיימים או כאשר קיימת נטייה לטיקים כחלק ממצב הרגשי לא מאוזן! ממליץ לבצע בירור אצל רופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל ליפני שמקבלים החלטה על שינוי במינון של תרופה. ניתן לשקול בהמשך לאחר בירור טיפול במדבקות DAYTRANA בתאום עם רופא מטפל. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים