בדיקת הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

17/04/2014 | 09:57 | מאת: 1

שלום ד"ר לפי מה שהבנתי לאדם שיש הפרעת קשב ישנה התפתחות פתולוגית במוח שניתן לראות הבדל מובהק בין אדם בריא. שאלתי : האם ניתן לראות את הפרעת הקשב דרך בדיקת רנטגן??? מכיוון שזו הדרך הכי בטוחה בשבילי כי נוירולוג אמר לי ( בבדיקת קשב וריכוז על סמך ברכיים) שהוא לא כל כך מבין כי הוא ראה קצת והוא לא ידע אם זה נבע ממשהו באותו הרגע. ובבדיקת T.O.V.A ראו הפרעת קשב תוצאה 4.40 אבל הבדיקה לא אפיינה את מי שאני בדרך כלל פשוט באותו היום הייתי קצת פחות מרוכז האם זה אפשרי??? ומה המחיר?

שלום קיימות הפרעות קשב שונות,הקשורות לסיבות שונות הפרעת קשב יכולה להיות הראשונית, מולדת, למשל הפרעת קשב מסוג ADHD או הפרעת קשב נרכשת כתוצאה ממחלה אוחבלת ראש. קיימת גם הפרעת קשב משנית לדיכאון או חרדה. בהתאם לסיבה קיימות בדיקות שיכולות לעזור באבחון. אין בדיקת "רנטגן" ספציפית להפרעת קשב. במידה ושאלה לגבי הפרעת קשב מסוג ADHD-יש חקרים שמגדירים את ההפרעה כMINIMAL BRAIN DYSFUNCTION. בבדיקות fMRI-של מוח-על פי מחקרים אפשרלראות הפעלה שונה של איזורים שונים במוח בהשוואה לנבדקים שאינם סובלים מהפרעת קשב-נבדקים בראים. fMRI עדיין נחשבת כבדיקה מחקרית. כדי לגלות סוג וחומרת הפרעת קשב לא מספיק לבצע בדיקת TOVA שיכולה להיות לא אבחנתית, מומלץ לבצע אבחון נוירוקוגניטיבי מקיך ולבדוק סוגים שונים של קשב, זיכרו ותפקוד ניהולי של מוח בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים