קושי מתמשך

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

19/03/2014 | 14:59 | מאת: ירון

מיכאל שלום רב, אני פונה אליך בנוגע לכמה בעיות שמטרידות אותי אך לצערי איני יודע האם יש דרך לפתרם והאם התופעה שאני חווה מוכרת וידועה. רקע על עצמי, בן 32 , אקדמאי. מגיל צעיר אובחנתי כבעל הפרעה לקשב וריכוז. בשנות התיכון , לא צלחתי את הלימודים ונפלטתי מספר פעמים ממסגרות לימודיות . בתקופת הצבא, הצלחתי להשלים בגרויות ולאחר מכן אף צלחתי לימודי תואר ראשון מכיוון שידעתי לאבחן שהקושי העיקרי שלי בקליטת חומר לימודי מורכב הוא חומר המועבר בע"פ מאידך אינני מתקשה בקליטת אותו החומר OFFLINE, כלומר בלימוד עצמי. מאז ומתמיד אני זוכר את עצמי כאדם ללא חברים מסיבה שקשה לי להצביע עליה אנשים לא מעוניינים בקרבתי. עם השנים הבעיה החמירה, אני מתקשה מאוד במספר נושאים שפוגעים באופן אנוש בקריירה וביחסים בין אישיים סביבי: בהיבט הדיבור: 1. שימוש במשפטים קצרים 2. תחושה של "תקיעה" במהלך העברת המסר – המסרים שלי נשמעים מבולבלים מאוד 3. קושי בנתינת רקע לדברים 4. קצב דיבור מהיר 5. קושי גדול מאוד בניהול מונולוגים – לאנשים הסובבים אותי אני נראה כמו טיפוס קשוב ומתעניין אך אין לו יותר מידי מה להגיד. קושי בקליטת מסרים- מתקשה בקליטת הסברים מילוליים שמורכבים מטלאים - נדרש להסביר לי מספר פעמים כל דבר קושי בזכרון – קושי בשליפת נושאים שזה עתה הוסברו לי לכדי שיקוף לאנשים אחרים אני פונה אליך, מכיוון שאיני יודע איך להתחיל בטיפול בבעיה, יצויין שכשהתחלתי לחקור את התסמינים שלי באינטרנט ומצאתי דמיון רב למאפיינים של תסמונת אספרגר. אשמח לעצה, תודה רבה לך

שלום ממליץ לבצע אבחון נוירוקוגניטיבי ולטפל במצב בהתאם לתוצאות האבחון אשמח לעזור טל"0777779222 בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים