שלום רב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

13/11/2013 | 14:05 | מאת: רוני

שלום רב! אני בן 33. מרגיש כבר הרבה שנים קשיים בקשב וריכוז. ביצעתי מבחן TOVA שאמר שהממצאים שהתקבלו ללא תרופות (ריטלין) מצביעים על חשד מובהק להפרעת קשב, ותחת השפעת הריטלין (20 מ"ג) ניתן היה להתרשם שחל שיפור מסוים בתפקוד (בקשב, אימפולסיביות והתמדה). בעקבות זה הלכתי לפסיכיאטרית שרשמה לי תרופה לחרדה וכן ריטלין ולא הורגשה אצלי השפעה לטובה בריכוז ובקשב. כמו כן הלכתי לנוירולוג שגילה פקפוק באמינות הבדיקה וטען שיתכן שיש כאן יותר עניין רגשי מאשר עניין נוירולוגי. רציתי לשאול באיזו מידת דיוק מבחן TOVA מאבחן המצאות ליקוי בקשב וריכוז, והאם הוא יכול לטעות במקור הבעיה - "אורגני/פיזיולוגי" לעומת מקור רגשי וכדו' (כפי שהנוירולוג שהזכרתי טען). תודה רבה!

שלום בדיקת TOVA בודקת סוג אחד של קשב -קשב מתמשך ולא נחשבת כאבחון. בבדיקת TOVAקיים מדד ההתאמה של הפרעת קשב הקיימת להפרעה מסוג ADHD הפרעת קשב משנית למצב רגשי גם יכולה לגרום לשינויים בביצוע בדיקת TOVA בדיקות TOVA ובדיקות דומות הן כלי עזר שעוזרים לרופא לאבחן מסקנה סופית היא על פי התרשמות קלינית של רופא! בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים