אישה מבוגרת עם ירידה בזיכרון ושנופלת לאחרונה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

08/04/2013 | 10:58 | מאת: ורוניקה

האישה נמצאת בבית אבות היא כבת 85 ואני מעונינת לעזור על ידי כך שהייתי רוצה לקחת אותה לרופאים מתאימים: א. האם עבור ניסיון שיפור/עצירה התדרדרות הזיכרון ניתן לעשות משהו ואם פונקציה זו יכולה להיות בכלל מטופלת? התחום הוא פסיכיאטריה או נירולוגיה. לאישה יש מזה זמן קצר רעידה של הלסת, אך לפי הבחנתי לא של הידים, אם כן קשה לי לאבחון. ב. נושא הנפילות - קרו 2-3 פעמים וכתוצאה מכך הובאה למחלקה הסיעודית דבר שאינו מספק אותה. הייתי רוצה לדעת האם התחקיר לגבי עניין הנפילות הוא בתחום הנירולוגיה והאוטופדיה גם יחד, או להתחיל מתחום הנירולוגיה קודם, היות וקימות גם הבעיות שרשומות לעיל. על פי מידע שיש לי מחלת פרקינסון יכולה לגרום לנפילות, אך הבנתי שתופעותיה של מחלה זו מופיעות בגיחאים צעירים יותר. אודה לכם על עזרה והכוונה

שלום כן קיים טיפול תרופתי וטיפול לא פרמקולוגי/טיפול קוגניטיבי. ממליץ לפנות למרפאת זיכרון מוכרת בבית חולים או להבדק ע"י רופא פסיכוגריאטר. בברכה ד"ר חייגרכט

09/04/2013 | 11:08 | מאת: ורוניקה

תודה רבה על ההמלצה. האם לגבי הנפילות התחום הרפואי הנדרש הוא אותו אחד?

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים