האם יש שיקום לחולה מבוגרת CBGD

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/03/2009 | 17:06 | מאת: רינה

ד"ר שלום רב, אמא אובחנה כסובלת מ CBGD . היא מסוגלת להתלבש אך בקושי רב , יד ימין היא מחזיקה כמו כנף מקופלת והשימוש בה הולך ופוחת. איני רוצה עוד פעם לעייף אותה באיבחונים מיותרים. אבל האם יש משהו נוסף לנטילת תרופות כגון MEMOX MEMORIT ופעם בשבוע ריפוי בעיסוק גם מתעמלת בטאי צ'י . בתל השומר איבחנו אותה כמיועדת למעקב פסיכוגריאטרי בלבד . סליחה אם הערכתי אבל אני רואה כל מיני מכונים באינטרנט . בברכה

שלום רינה בנוסף לטיפול תרופתי ניתן לנסות טיפול קוגניטיבי-לא תרופתי-שימוש באסטראטגיות מפצות, לנסות להשתמש בניקודות חוזקה הקיימות כדי לפצות ניקודות חולשה, להפעיל יותר תפקודים של המוח שלא נפגעו או נפגעו פחות כדי לשפר תפקוד של החולה בברכה ד"ר מיכאל חייגרכט

13/03/2009 | 09:16 | מאת: רינה

ד"ר ויינגרט תודה רבה על תגובתך האם יש מכון שיכול לתת את המענה הזה.כמו שכתבת בתגובתך הבעייה היא פיזית ונפשית כאחת. המון המון תודה .

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים