ריטלין משפיע לזמן קצר

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/10/2019 | 10:54 | מאת: סיון

שלום ד״ר, הילד שלי נוטל ריטלין LA מגיל 5.5. התחלנו עם מינון 20 שלא השפיע בכלל ומיד עלינו למינון 30 מ״ג. (בזמנו שקל בסביבות 16 ק״ג) התרופה השפיעה טוב לאורך 8 שעות. כיום, הילד בן 8 (שוקל 24 קילו) התרופה משפיעה לכ4.5 שעות. בנוסף לכל, שמתי לב שלוקח לתרופה כשעה עד שהיא נכנסת לפעולה. אציין שניסינו בעבר לעבור לתרופות אחרות ללא הצלחה (ויואנס וקונצרטה) הפסיכיאטר אומר שריטלין 30la זה כבר מינון גבוה בפני עצמו. השאלה היא, האם יש קשר בין זמן ההשפעה הקצר למינון? יכול להיות עם נעלה במינון זה יעזור לזמן ההשפעה להתארך ואולי אף לחזור ל8 שעות? אני מבינה שהמינון גבוה לילד קטן. אבל יכול להיות שמינון שהתאים לו בגיל 5.5 יתאים גם עכשיו בגיל 8? אשמח לדעתך בנושא ולהמלצה ככל האפשר. תודה.

שלום ממליץ לפנות לפורום המתאים המטפל בילדים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים