שאלה בנוגע לאישור לויואנס כטיפול ב ADHD

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

16/08/2019 | 09:24 | מאת: אבי

שלום, יש לי אישור של פסיכיאטר מומחה לריטלין על סוגיו להתוויית ADHD. היום הגעתי לרופא משפחה שירשום ויואנס והוא אמר שצריך אישור מומחה של פסיכיאטר (נדמה לי שאפשר גם נוירולוג) ואם הוא ירשום את התרופה ללא אישור זה אז לא אקבל עליה הנחה. אני לא מצליח להבין דבר מאד פשוט. ויואנס בדומה לריטלין מיועד לטיפול ב ADHD רק ששתי התרופות הן ממשפחות שונות, אך ההתווייה לשתיהן זהה (ADHD). אם קיבלתי הנחה על ריטלין, מדוע לא יכולתי לקבל עכשיו גם אישור לויואנס עם ההנחה המקובלת? למה צריך שוב להוציא אישור נפרד לויואנס? לא הגיוני בכלל. תודה

שלום בישראל בד"כ מתחילים טיפול בתרופות שעובדות דרך מערכת דופאמינרגית-כגון ריטלין, קונצרטה, ריטלין LA, פוקלין תרופות שעובדות דרך מערכת אמפטמינים כגון VYVANSE או ATTENT ניתן לקבל כאדר קיימת חוסר השפעה של שניים או שלושה סוגים של "ריטלינים" -תלוי מקופת חולים. לכן כדי לקבל אישור לאחד מהתרופות רופא פסיכיאטר או נוירולוג מטפל צריך לציין שקיימת חוסר השפעה או תופעות לוואי לתרופות מסוג ריטלין. מטילפנידת. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים