שילוב ריטלין LA 40mg ביחד עם אומגה 3

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

19/05/2019 | 11:00 | מאת: רשף

שלום לכולם. אני מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז מגיל צעיר (בערך גיל 10-11) ולוקח ריטלין LA 40mg באופן יומי. אני סטודנט ואני צריך את הריטלין ללימודים. לפני כשנתיים וקצת עברתי ניתוח קיצור קיבה מסוג שרוול וירדתי ממשקל של 120 ק"ג למשקל של 64 ק"ג בו אני נמצא כעת. לאחרונה (לפני כשבועיים) החלטתי להתחיל לקחת אומגה 3 לאחר ששמעתי כי לקיחה של אומגה 3 עוזרת מאוד לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. אני לוקח את האומגה 3 ביחד עם הריטלין במינון הבא: ריטלין - כדור אחד של ריטלין LA 40mg בבוקר אומגה 3 - 2 כדורים בבוקר (כשעתיים לאחר לקיחת הריטלין) כדורים בריכוז של: 700 מ"ג שומן דגים בכדור (360mg EPA,240mg DHA). ועוד 2 כדורים בערב (לאחר ארוחת ערב, בסביבות השעה 22:30 בלילה) באותו הריכוז כמו הכדורים של הבוקר. בנוסף אני לוקח אומפרדקס 20 מ"ג בבוקר עם ההתעוררות וחצי שעה לפני האוכל בשביל לטפל בריפלוקס. כשבוע לאחר שהתחלתי לקחת את האומגה 3, התחלתי להרגיש עייפות קיצונית. אני ישן 7 שעות ביום (הולך לישון בשעה 02:15 בלילה וקם בשעה 09:30 בבוקר) ואני מרגיש במהלך היום כאילו ישנתי שעה וחצי בלילה. התחושה הזו משולבת בסחרחורת (סחרחורת שדומה לסחרחורת שמרגישים עם עייפות רצינית). אחרי שבוע של הרגשה כזו (כשבוע לאחר שהתחלתי לשלב את האומגה 3 ביחד עם הריטלין), החלטתי להפסיק לקחת את האומגה 3. והעייפות והסחרחורת עברו כמעט לחלוטין (עדיין יש עייפות ממש קטנה). האם אתם מכירים מצבים כאלו או האם ידוע על תופעות לוואי כאלו בשילוב של ריטלין עם אומגה 3? האם עלי להוריד את מינון הריטלין כאשר אני משלב אותו עם אומגה 3 או לקחת בהפרשי זמן שונים? או בכלל להוריד את מינון האומגה 3 שאני לוקח כל יום? בתודה מראש, רשף

מצב רפואי הנוכחי לא ברור , לכן לא ניתן להמליץ. ממליץ לפנות לרופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים