אבחון אובייקטיבי של הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

14/09/2018 | 23:56 | מאת: חסוי

שלום ד"ר. אני בשנות העשרים לחיי וחושד כבר כמה שנים שיש לי הפרעות קשב וריכוז. הייתי לפני כמה ימים אצל נוירולוג שהסביר לי שאין שום דרך לאבחן אובייקטיבית האם יש הפרעת קשב, אלא צריך להתחיל טיפול תרופתי ואז לראות את ההשפעות שלו. היה מאוד סקפטי לגבי מבחני טובה ויכולת האבחון שלהם. רציתי לשאול אותך - האם יש דרך לאבחן אובייקטיבית, מדעית - הפרעת קשב? אני ממש לא אוהב את הרעיון של להתחיל טיפול תרופתי לפי הנ"ל. אשמח לדעתך בנושא. תודה רבה!

שלום אבחון קשב למתבגרים ומבוגרים , הוא אבחון קליני שאמור להתבצע ע"י נוירולוג או פססיכיאטר או רופא משפחה שעבר הכשרה. בדיקות TOVA, MOXO, BRC -בדיקות עזר שאמורים לעזור באבחון. למבוגרים מומלץ גם למלא שאלונים WENDER UTA, ASRS, BDI, STAI כדי לבדוק חומרה וסוג של הפרעות קשב ולשלול הפרעות קשב משניות למצב הרגשי. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים