אמפטמינים מול מתילפנידאט

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

30/01/2018 | 01:03 | מאת: ירון

שלום דר חייגרכט האם אמפטמינים יעילים יותר ממתילפנידאט אצל מבוגרים לפי מחקרים? מה הניסיון שלך אומר? הבנתי שהם מעכבים קליטה מחדש של דופאמין כמו המתילפנידאט אבל עושים פעולה נוספת שהמתילפנידאט לא עושה... 2.האם אמפטמינים נוטים לגרום יותר נדודי שינה מאשר מתילפנידאט? בתודה

שלום השפעה של התרופות משני סוגים היא אינדיבידואלית, חלק מהנבדקים מגיבים טוב יותר למטילפנידת וחלק אחר מגיבים טוב יותר לתרופות העובדות דרך מערכת אמפטמינים. תופעות לוואי גם אינדיבידואליות, הפרעת שינה כתופעות לוואי אופינית יותר לתרופות שמשפיעות לטווח זמן ארוך עד 12-10 שעות כגון CONCERTA או ADDERAL XR בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים