מינון ומשקל בסטימולנטים

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

25/01/2018 | 20:06 | מאת: ירון

שלום דר רציתי לשאול האם במבוגרים יש קשר בין מינון לבין משקל בנטילת סטימולנטים? האם זה שונה בין ריטלין ואמפטמינים כמו אדרל וויואנס? בתודה

שלום אין קשר ישיר בין משקל ומינון של סטימולנטים בקרב מבוגרים. תגובה בד"כ אינדיבידואלית ובן אדם עם משקל גבוה יותר יכול להגיב למינון נמוך גם של מטילפנידת וגם לתרופה שעובדת דרך מערכת אמפטמינים. מומלץ להתחיל טיפול ממינון לא גבוה ולעלות בהתאם לתגובה. בברכה ד"ר חייגרכט

29/01/2018 | 17:39 | מאת: ירון

שלום שוב האם בילדים יש קשר ישיר בין מינון סטימולנטים לבין משקל? בתודה

גם לילדים תגובה למינונים היא אינדיבידואלית. חשוב לדעת שמינונים מקסימליים לילדים נגבעיים לפי גיל ומשקל וצריך להזהר עם עליה מהירה במינונים ולא לעלות מינון של התרופה מעל המינון המאושר ע"י חברת תרופות ומשרד הבריאות. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים