תופעות לוואי קונצרטה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

09/06/2017 | 21:17 | מאת: בקי

שלום רב, אני בת 38. לאורך כל חיי נאבקתי בכדי להצליח בלימודים. אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב בציון גבוה אבל שום דבר לא בא בקלות. לאורך כל החיים היה לי קושי להתרכז וכנראה גם לקות למידה במידה מסויימת. בכללי אני לא בן אדם מאורגן. מנגד אני יודעת שאני בעלת יכולות גבוהות. כבר המון שנים אני מפתחת תוכנה בהייטק. בשנה האחרונה ניסיתי לראשונה לקחת קונצרטה 27 לאחר התייעצות עם רופא. התחושה היתה מדהימה. התוצאות שלי בעבודה היו מדהימות. היתה לי תחושת סיפוק ומימוש עצמי שלא חוויתי לפני כן. לצערי תופעות הלוואי היו קשות במיוחד העצבנות והחרדות. לאחר הפסקה של חצי שנה ברצוני לנסות שוב אולי תרופה אחרת. איזו מבין התרופות הינה הכי פחות מעוררת את העצבנות המתח והחרדות? יש כאן גם עניין של מבנה אישיות שלדעתי דווקא תופעות הלואי האלו הן שהכי הציקו לי. תודה רבה

שלום לא ניתן להמליץ ללא בדיקה בנוכחות. חומרים ממריצים כגון CONCERTA או תרופות דומות יכולות להחמיר נטייה לחרדה ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל לגבי מספר אפשרויות. 1/ טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי-התנהגותי CBT 2/ במידה ומצב רגשי ייתעצב לנסות טיפול בFOCALIN XR או VYVANSE בתאום ואישור של רופא מטפל. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים