סטראטרה ודיכאון (כדור חלופי לריטלין וקונצרטה)

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

04/01/2009 | 13:21 | מאת: אנה

שלום, אני מטופלת בסטראטרה זה כחמישה חודשים. התחלתי עם מינון של 60 מ"ג, 30 כדורים לחודש, ואחרי כחודשיים עברתי ל-80 מ"ג, אותה כמות כדורים. - בהזדמנות זו אני רוצה לציין כמה הכדור הזה עזר לי, בעוצמה כזו שכל משפחת הריטלין והקונצרטה לא עשו מעולם. הפסקתי להשתמש בהם לחלוטין, וחיפשתי זמן רב כדור אחר שיסייע לי במקומם, כי בשבילי, הם היו איומים ונוראים. במקביל, בחודש וחצי האחרונים אני חושבת שאני בסוג של דיכאון. עייפה מאד, בעיקר בערב, חוסר חשק לעשות דברים, אכילה מרובה של מתוקים מכל הסוגים אמנם ישנן נסיבות שמשפיעות על מצב הרוח שלי, אבל שאלתי היא האם (בלי קשר לנסיבות של חיי כרגע) הסטאטרה יכולה לגרום לדיכאון בשלב כלשהו, למרות שבמשך ארבעת החודשים הראשונים הכל היה מעולה?

שלום אנה רמת נוראיפנפרין נמוכה יחד עם רמה נמוכה של סרוטונין בד"כ גורמים למצב רוח ירוד, דיכאון,כדורים סטראטרה מעלים רמה של נוראפינפרין במוח ובד"כ טיפול בסטראטרה לא גורם לירידה במצב רוח,יחד עם זאת מצב רוח ירוד מלווה הפרעות קשב וריכוז כך שיתכן ואין קשר בין נטילת סטראטרה ומצב רוח ירוד, אך לא ניתן לשלול שמדובר בתגובה אינדיבידואלית של של המוח לסטראטרה במידה וסטראטרה עוזרת להפרעות קשב אך לא משפרת מצב רוח ניתן לשקול טיפול בתרופות ספציפיות יותר לטיפול בדיכאון עם מנגנון פעולה דומה לסטראטרה, לדוגמה viepax,edronax, כמובן מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל. בברכה, ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים