כוויה דרגה 2 לתינוקת - דחוף

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

13/11/2012 | 15:16 | מאת: יפעת

נילי שלום, לפני כשבוע נשפך על ביתי בת השנה וחודשיים מרק חם. יש לה כוויה דרגה 2 בכל הזרוע בחלק הפנימי. במיון מרחו סילברול וחבשו במשך יומיים וביקשו להמשיך טיפול במרפאה. כשהגעתי לרופאת הילדים היא יעצה חד משמעית להמשיך טיפול עם ביאפין וחבישה פעמיים ביום. כך עשינו עד שהכוויה פחות או יותר החלה להגליד. לפני יומיים הם העבירו את החבישה לחבישת פולימם. המקום נראה קצת יותר טוב אך אדום מאוד וחלק אחד עדיין מפריש נוזלים ולא סגור. האם הליך הטיפול היה נכון? חשוב לציין כי לא היו שלפוחיות ככל הנראה כיוון שהטיפול היה מיידי. האם ישארו לדעתך כוויות רציניות ואיך היית ממליצה להמשיך טיפול?

שלום רב מדברייך נשמע שאת מטפלת היטב בכוויה של בתך. מכיון שהיא צעירה מאד אני מציעה לך להגיע למעקב שוטף במרפאה שלך כדי לפקח על תהליך ההחלמה של האזור הפתוח. אינני יכולה לחוות דעה דרך המחשב מכיוון שלא ראיתי כלל את היד. עבר שבוע בלבד, חלקית הכויה סגורה ולא היו שלפוחיות כך שנשמע טוב. כאשר אזור הכויה יהיה סגור לגמרי צריך יהיה לשמן את האזור בקרם או בשמן כדי לשפר את מראה הזרוע בעתיד ולנסות ולמנוע צלקות בולטות. גשי בבקשה למעקב. החלמה מהירה, נילי

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות