כוויות ברגליים

דיון מתוך פורום  ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות

18/07/2010 | 12:24 | מאת: רונית

לנילי שלום רב, בתי בת השנתיים וחצי נכוותה בשתי רגליה כאשר דרגת הכוויה היא 2. במהלך של שבועיים שהינו בבי"ח שניידר שם היא טופלה עד לשחרורה. בבית המשכתי לטפל בה בפולימם מאחר והאזורים מעל כף הרגל לא נסגרו. הטיפול נמשך עודכ-3 שבועות. כעת הופננו לריפוי בעיסוק שם נודע לי כי בתי תצטרך חבישת לחץ בצורה של מכנסיים מאחר וגם באזור המפשעה ישנן נקודות אדומות וקשות של הכוויה.כמו כן, נאמר לי כי עליי לעסות את האזורים שנכוו במשך 30 דק, בכל יום. עד להכנת חבישת הלחץ נאמר לי כי עליי לחבוש את בתי בתחבושת אלסטית. ראשית, האם ישנה משחה שהיית ממליצה לצורך העיסוי? כרגע אני משתמשת בקרם של חברת vaselune. שנית, האם תחבושת אלסטית היא חיונית בשלב זה? (בתי אינה ישנה טוב בלילות ומתעוררת מספר פעמים כאשר היא מתלוננת ובוכה רבות כי התחבושת מכאיבה לה). ולבסוף, האם גם בחבישת הלחץ עליי לצפות לחוסר שקט ולבכי המלווים טיפול זה? האם זה כואב לילד? האם זה מגרד? מחכה לתשובתך במהרה. תודה מראש, רונית

רונית שלום רב צר לי על הכוויה של ביתך. אכן הכוויה גורמת לכאב וחוסר נוחות רב, במיוחד בחודשי הקיץ בהם חם וחל ועליה להשתמש בחבישות לוחצות היוצרות חום רב יותר. עיסוי מקומי בצלקות יעיל גם למספר דקות. 5-10 דקות של עיסוי מקומי פעם או פעמיים ביום אפקטיבי ביותר. חבישה אלסטית לא אמורה לכאוב לביתך. בדקי האם יתכן שהיא חבושה חזק מדי?? אפשר לבקש חבישת טוביגריפ, שרוול חבישה מוכן מהחומר ממנו עשויות תחבושות אלסטיות. הוא נוח מאד לשימוש.קרם וזלין אינטנסיב קר הינו פשוט וזול יחסית. ניתן בהחלט לבצע עימו עיסוי. אני נוהגת להשתמש בחומרים אחרים אך כל קרם אפשרי.כאשר תקבלו את מכנסי הלחץ השמוש בהם יהיה הדרגתי כדי לתת לביתך אפשרות של הסתגלות.אשמח לסייע בכל שאלה נוספת או הבהרות לגבי השימוש בחבישות לחץ. בברכה נילי

19/07/2010 | 23:27 | מאת: שרעבי רונית

לנילי שלום רב, ראשית, תודה לך על תגובתך המהירה. שנית, ברצוני לשאול אותך לגבי למה עליי לצפות כאשר בתי תצטרך חבישת לחץ. אילו בעיות ואילו סימפטומים עלולים להופיע כאשר לובשים את חבישת הלחץ? האם יש לי דרכים להקל על ההסתגלות לחליפה או שפשוט לחכות עד יעבור זעם?(חבישת הלחץ היא מכנסיים שלמים). כמו כן, במה היית מציעה לי להשתמש לצורך העיסויים היומוימיים והיכן ניתן להשיג זאת? דבר נוסף, האם שמעת על השיטה של אישה בשם גרין מירושלים המטפלת בכל מיני משחות שהיא רוקחת? במידה וכן, מהי המלצתך בנידון? מחכה בכליון עיניים לתגובתך, תודה רונית

11/03/2014 | 10:52 | מאת: לנה

רונית שלום. בתי בת ה4.5 עוברת סיפור דומה לבתך. אשמח לשמוע מנסיונכם גם ממרחק על המלצות. Lanadelowegmail.com תודה לנה

מנהל פורום ריפוי בעיסוק לנפגעי כוויות