ירושלים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/12/2012 | 18:34 | מאת: דליה

שלום, אני בת 58.מזה מס' חודשים סובלת מהולם בעיקר באוזן שמאל (שומעת דופק).. ואז לפני כחודשיים עברתי התקף קיצוני של סחרחורות שנמשך מס' שבועות והשתפר באופן איטי ביותר. ההולם באוזן לא פסק ומפריע לי בעיקר בשכיבה. בחדר מיון אמרו שכנראה וירוס באוזן פנימית. נאורולוג העלה סברה שמדובר במחלת מנייר. עברתי mri ראש ונשללה בעיה נאורלוגית. האם יש דרך לטפל בהולם באוזן ? האם יכול להיות קשור לתרופות שאני נוטלת ללחץ דם וכולסטרול (עברתי שני צנטורים טיפוליים) תודה !!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
22/12/2012 | 19:12 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דליה שמיעה חד צדדית של פעימות הלב לא קשורה במחלת מנייר או בוירוס של האוזן הפנימית . בד"כ המקור בהפרעה חד צדדית בזרימת הדם. הברור בד"כ הוא דופלר של עורקי הצוואר ויותר חשוב להשלים ה MRI עם MRA הבודק ספציפית את כלי הדם או CTA שלעיתים במצב זה יעיל לא פחות. חשוב בצוע בדיקה יסודית של האוזן תחת מיקרוסקופ בהגדלה גדולה לברר השתקפות מבנים וסקולרים באוזן התיכונה.אני מאמין שהנוירולוג בדק קרקעית עיניים בה רואים גם כלי דם על הרישתית ומבנה המקולה. בברכה ד"ר בן דוד

22/12/2012 | 23:06 | מאת: דליה

תודה על התגובה. עברתי mri שכלל mra הנאורולוג לא היה מודאג מהתוצאות .אמר שהכל בסדר (למרות שהיה כתוב שיש איזשהן ציסטות שהוא אמר שאין צורך להתייחס). לא בדק קרקעית עין. עשו לי גם דופלר עורקי צוואר שבו נמצא 15% הצרות והנאורולוג אמר שזה לא משמעותי.בכל זאת אני שומעת את הדופק באוזן שמאל וחזק.יש לך המלצה למי לפנות ומה עוד לבקש ?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)