מתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/03/2010 | 02:27 | מאת: דפנה

בעליבן 58 לפני שנה הופיע לו נפיחות באצבעות כמו כן בעלי סובל מפסוריזיס בקרקפת הראש ובחזה לאחר בדיקות מקיפות נאמר לו שעליו ליטול מתוטרקסאט 2.5 מ"ג שלושה ימים רצופים ולאחר מכן שלושה ימים חומצה פולית ולעבור ביקות דם לתפקוד הכבד ובהמשך יעלו לו את המינון אני מאוד חרדה שהתרופה תטיב איתו במחלה אך תפגע במערכות אחרות משיטוט בפורום קראתי על הזרקה שניתנת אחת לשבוע ששיכות לתרופות הביולגיות שאינן פוגעות אך הרופא טען בפנינו שהתרופות הביולגיות גורמות למחלות ממאירות אוגה לתשובתכם המהירה

15/03/2010 | 22:57 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מטוטרקסאט היא תרופה וותיקה יעילה ובטוחה בהשוואה לתרופות רבות אחרות. מינון של 7.5 מג לשבוע הוא הכי קטן שמשתמשים לטיפול בדלקת מפרקים (מותר עד 25 מג לשבוע). סבירות של תופעות לוואי במינונים אלה מינימלית והיא כ3-4% בלבד, כאשר רובן הפרעות הפיכות בתפקודי כבד אשר רואים בבדיקות דם.

16/03/2010 | 00:04 | מאת: דפנה

מה בנוגע לתרופות הביולגיות והאם אכן אין מספיק מידע עליהם כפי שהרופא הביע בפנינו שהם מסרטנות

מנהלי פורום ראומטולוגיה