טיפול במטוטרקסאט - ותופעת לוואי של נשירה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/09/2008 | 23:43 | מאת: חגית

אני סובלת מדלקות פרקים חוזרות ונישנות מיזה 4 שנים. אני בת 42 . כניראה על רקע תורשתי או נגעי פסוריאזיס בקרקפת שחלפו. לפני שבועיים החל התקף חזק עד כדי מצב של קושי בדריכה על כפות הרגליים. אני מטופלת ע"י ראומטולוגית והתחילה אצלי טיפול בפרדניזון. כרגע אני על 40 מ"ג ואמורה להגיע ל- 5 מ"ג ואח"כ לדבריה יש להתחיל בטיפול במטוטרקאט. כרגע זה בדילמה מפני שתפקודי הכבד מישום מה גבוהים ויש לבצע בדיקת GOT נוספת (שהייתה מוגברת - 60 !) ואז אם וכאשר אתחיל - ואני חוששת (כמו שגם חששתי מתופעת הלוואי של ההשמנה מהפרדניזון) מהנשירה שקראתי - עקב הטיפול במטוטרקסאט. האם זה חייב להיות ? ואם כן האם זה הפיך - כי הבנתי שהטיפול יהיה לכל החיים. אגב - אני מטופלת בכולחיצין 4 כדורים ביום - מיזה 4 שנים. (מאז ההתקף הראשון של דלקת הפרקים ). תודה מראש. מצפה לתשובה.

07/09/2008 | 23:22 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, בדלקת מפרקים פסוריאטית מטוטרקסאט נחשבת כתרופה חשובה ויעילה. יש לה גם תופעות לאוי פוטנציאליות - כמו לכל תרופה! סבירות שמטוטרקסאט תפגע בכבד היא כ5%, נשירת שיער גם לעתים מתרחשת, אך ניתן להקטין שכיחות של תופעות לואי ע"י שימוש בו זמני של חומצה פולית - בד"כ כדור ליום. מטוטרקסאט זה לא טיפול לכל החיים, אך זה טיפול ממושך - לפחות לחודשים או מספר שנים, אם עוזר טוב. ואם לא עוזר מספיק - יש בשנים אחרונות תרופות עוד יותר יעילות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה