חשד ללופוס, ללא אבחנה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/02/2015 | 22:17 | מאת: עינב

ערב טוב דר, אני מזה שנה וחצי עם חשד ללופוס אך אין אבחנה חד משמעית, מדובר בבדיקות של אנא חיובי אנטי דנא שלילי כל הזמן ,la חיובי rnp חיובי היו לי כאבי פרקים בשורש כפות הידיים בעת שאני מפעילה עלהם לחץ, וצריבה בעיניים ומים הרגשה מוזרה בפה , נתנו לי פלאקווניל כאבי הפרקים נעלמו לא יודעת אם זה מהתרופה או לא, שנה האחרונה כל הבדיקות הדם תקינות חוץ ממה שרשמתי, שאלתי לאחרונה אני מרגישה בלוטת שבא והולכת מתחת ללסת האם זה קשור לחשד שיש לי , לציין שעזבתי את הפלאקוניל חודש וחצי ואני מרגישה שחזרו קצת הכאבים של שורש כפות ידיים

הבלוטות עלולות להיות קשורות בהחלט נשמע כ mixed connective tissue disease ממליץ בהחלט להחזיר פלקווניל

מנהלי פורום ראומטולוגיה