בדיקת MRI לאבחון מוקדם של AS

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/12/2014 | 18:06 | מאת: זהבה

האם החומר גדוליניום המוזרק בעת בדיקת MRI, לגילוי מוקדם של מחלת A.S, הוא מסוכן? כי קראתי שהוא עלול, לגרום למחלת nsf - דבר שהתגלה רק לאחרונה - ודבר זה מדאיג מאוד. האם הוא הכרחי בעת בדיקה לגילוי מוקדם של מחלת AS ? האם אפשר לעשות את הבדיקה ללא החומר וזאת על מנת לבדוק אם המחלה קיימת ? האם קיים ערך אבחנתי לבדיקת MRI לגילוי AS גם ללא חומר הניגוד ? תודה .

22/12/2014 | 12:35 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אפשר לבצע MRI לאבחנה של AS גם בלי חומר ניגוד. אפילו מומלץ במדינות אירופה מסויימות לא להזריק חומר ניגוד למטרה זו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה