שתי שאלות לא קשורות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/10/2014 | 18:56 | מאת: רותי

אני סובלת מפיברומילגיה קשה.מטופלת תרופתית,הליכות ורפואה משלימה. יש לי שתי בעיות עיקריות: 1.תקופות קשות שבהן אני סובלת מכאבים עזים במיוחד בבוקר שמשתפרים אחרי הצהרים(אחרי שאני יושנת בצהרים ). האם זהו הקישון בוקר המפורסם של המחלה?ומה ניתן לעשות? האם יש תרגילים מסוימים שיכולים לעזור?אני סובלת בעיקר מכאבים בגב ובראש (מאז שעברתי תאונה שהחמירה את המחלה ומכות ושברים באיזורים הנ"ל). 2.לאחרונה התחילו לי כאבים עזים ועיוות קל(קושי בליישר את אצבעות הידים)במפרקי כפות הידים.מדובר רק על הצד הדומיננטי-זה שאני משתמשת בו. ניסיתי ללמוד לעשות דברים עם היד השנייה וזה הקל.אבל כמובן קשה לעשות את רוב הפעילות ביום ביד בצד שלא דומיננטי אצלי.מה עושים? יש עצה?האם יתכן שהתחיל לי תסמונת התעלה הקרפלית? הכאבים מופעים בעיקר בהקלדה על מחשב,כתיבת מסרונים בטלפון וכו'..

קישיון בוקר אינו מאפיין של פיברומיאלגיה כלל ! כך גם שינויים באצבעות הידיים . יש לוודא שאין מדובר בדלקת מפרקים

מנהלי פורום ראומטולוגיה