Ab נוגדנים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/12/2012 | 10:20 | מאת: שירי

אני סובלת מדלקת פרקים לא מאובחנת בבדיקות של אנטיסלר אב מבוגרים מכבי התוצאה גבוהה 16 וכמוכן שקיעת דם 40 וc r p 2.5. אני מטופלת בזריקת מטוטרקסט 10 מג אחת לשבוע אבל החולשה והכאבים לא חולפים. שאלתי מה המשמעות של נודני ab הגבוהים?האם זה לופוס?שאר הבדיקות תקינות. אני ת 55.

30/12/2012 | 16:45 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא הבנתי שם של הנוגדן שאת שואלת, אבל ללא קשר לכך - אי אפשר לאבחן לופוס לפי בדיקות בלבד. לדעתי יש לשאול את הרופא שמטפל בך מה שם של המחלה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה