תוצאות מעבדה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/11/2012 | 22:13 | מאת: ח.ח

שלום רב אני בת 32 , בבדיקות דם אחרונות שבצעתי לפי המלצת רופא הנשים התקבלו תוצאות חיוביות למחלת הלופוס למרות שאיני מתלוננת על סימפטומים או כאבי פרקים מיוחדים . על מה זה יכול להעיד ? חשוב לציין שאני בהריון בשבוע 20 אודה על התייחסותכם

מדובר לפי כך במחלה "מעבדתית בלבד"- ההשלחה לזה היא רק במספר בדיקות ספציפיות - בדיקות הקשורות לקרישיות כמו ACLA או LAC שאם הם מוגברות צריך לשקול טיפול עי אספירין ובדיקת SSA SSB שלעיתים חיובית בלופוס וחשובה בהריון עקב אפשרות ליצור הפרעות הולכה בלב העובר משבוע 16 להריון ואם חיובי דורש מעקב משבוע זה

מנהלי פורום ראומטולוגיה