FMF

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/07/2012 | 17:46 | מאת: נוי

שלום, בן זוגי סובל ממחלה ים תיכונית (FMF) ולוקח כדורים באופן קבוע לפני שהכרתי אותו מעולם לא שמעתי על המחלה אך קראתי עליה קצת באינטרנט. למרות לקיחת הכדורים באופן קבוע יש לו התקפי חום וכאבי צד בבטן. הייתי מעוניינת לדעת למה זה קורה הרי הכדורים אמורים לאזן את מצבו ולמנוע התקפים לא?! ושאלה נוספת האם יש במחלה זו סיכונים עתידיים או התפתחויות עתידיות האם יש סיכון כלשהו לאנשים שיש להם FMF והאם זה בהכרח מועבר בתורשה לילדים? תודה מראש...

30/07/2012 | 09:16 | מאת: רונה

ברור שזה לא בהכרח מועבר לילידים!!! אחרת המחלה הייתה כמעט אצל כל אחד. אם רין לך את הגנים... אז סביר להניח שהסיכוי נמוך

07/08/2012 | 10:12 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מחלה לא חייבת לעבור לילדים. החולים צריכים להיות במעקב, במיוחד אלה עם התקפים שממשיכים למרות הטיפול - אז יהיה אפשר למצוא פטרון.

מנהלי פורום ראומטולוגיה