כאבים במפרקי כפות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/07/2012 | 10:18 | מאת: מירב

שלום רב, אני בחורה בת אוטוטו 40 ובד"כ בריאה. לפני כחודשיים החלו לי כאבים במפרקי כפות הידיים. נבדקתי אצל ראומטולוג שנתן לי לבצע בדיקות דם וארקוקסיה 60 מ"ג. הבדיקות יצאו תקינות ולארקוקסיה לא היתה כל השפעה לאחר שבועיים של טיפול. בביקור נוסף אצל הרופא קיבלתי מרשם ל- PREDNISONE 15 מ"ג והפניה לבדיקת Anti CCP. מתברר כי בדיקה זו אינה כלולה בסל התרופות ולכן בקופת החולים (מאוחדת) לא יכלו להפנות אותי לבצע בדיקה זו ואמרו לי לחזור אליהם בספטמבר. אני מעט חוששת להתחיל טיפול ב- PREDNISONE (הבנתי שמדובר בקורטיזון שיש לו לא מעט תופעות לוואי) ומצד שני לא יכולה להתקדם בהמשך הבדיקות ... יש לי תור לראומטולוג בעוד שבועיים ובינתיים אין לי מושג מה לעשות עד אז ... אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה

ניתן לבצע בדיקת CCP באופן פרטי במחלקת אימונולוגיה בית חולים בני ציון תמורת כ 150 שקלים

21/07/2012 | 21:01 | מאת: מירב

תודה על תשובתך ד"ר רימר. אני מאזור השרון - האם יש מקום קרוב יותר בו ניתן לבצע את בדיקת CCP? שאלה נוספת - האם טיפול ב- PREDNISONE הוא שכיח כשמדובר בכאבי פרקים? הרופא רשם 15 מ"ג ליום במשך שבועיים ומשום שמדובר בקורטיזון, אני די חוששת ולכן אודה לתשובתך. שבוע נפלא!

מנהלי פורום ראומטולוגיה