תוצאות בדיקה סרולוגית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/07/2012 | 22:27 | מאת: שלמה

שלום, אבחונים שגויים בעבר ע"י פרופסורים של מחלת קרוהן (טיפול שלא הועיל (RAFASAL SALOZAPYRINE), ירדו מהאבחנה אחרי כמה שנים ופתחתי דלקת בושט ובקיבה. בבדיקות בשנה האחרונה (קולונו+אנדו): דלקות במעי הגס, תריסריון ובקיבה, בנוסף הליקובקטור שלא הצליחו להדבירו. לא מוצע כעת שום טיפול והמצב למעט ובתוספת גזים ורגישות לחלב ומוצריו, ושמן עדיין קיימים). כנראה IBS. אובחן גאוט על סמך URIC ACID ןכאבים בכפות הרגליים, טיפול בALORIL ו COLCHICINE שלא הועיל וירדו מהאבחנה.לאחר כמה שנים הבדיקות חזרו לנורמה אך הכאבים במקומם. יש לציין שמיפוי עצמות נותן קליטה מוגברת במקומות הכואבים. בירור ראומטוגי טוען שוב לפיברו מיאלגיה ונוטל ELTROLET במינון נמוך שגם הוא אינו עוזר לכאבי הפרקים. (נטלתי כבר לפני 15 שנה את התרופה הזו שלא עזרה). בבדיקות דם משבוע אחרון: ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive Sm/RNP 1.1 AI titer ANA ++ שאר הנוגדנים הספציפים שליליים כולל SM ו RNP(לחוד). שאר הבדיקות למדדי דלקת שליים כולל ESR, C3 C4 וכו.. השאלה האם הנוגדנים הפעם עוזרים במשהו לאבחון ומה הכיוון שצריך להיות לדעתך? בתודה, שלמה

נוגדנים לבדם אינם מאבחנים מחלה. מציע להתייעץ שוב עם ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה