lac חיובי חזק

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/05/2012 | 22:50 | מאת: רויטל

שלום שמי רויטל, עברתי הפלה לפני ההפלה בזמן הריון נמצא טסיות נמוכות נשלחתי לבצע בדיקות ובדם נמצא lac חיובי חזק מאוד, לאחר ההפלה טבעית ראומוטולוג אמר לי כי בפירוש עלי להפסיק לעשן סיגריות השאלה שלי האם סיגריה אלקטרונית יכולה להחליף סיגריה רגילה ולא לגרום לסיבוכים או שעלי להפסיק לגמרי לעשן אשמח לקבל אינפורמציה שיוכל לעזור לקבל החלטות כי אם התחליף אסור גם כן אאלץ לעבור גמילה שאני בטוחה שאצלי יהיה תהליך ארוך, כי אני מעוניינת לנסות להכנס להריון שוב ואני קצרת בזמן.

27/05/2012 | 11:17 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

נראה לי שהמצב שאצלך נקרא antiphospholipid syndrome ובהריון הבא תצטרכי לקבל טיפול מונע קרישיות. עשון מחמיר את המצב, ללא ספק, אומנם הפסקת עשון לא תפטור את הבעיה, ובכל זאת תצטרכי לקבל טיפול מונע בעת הריון.

מנהלי פורום ראומטולוגיה