פרדניזון ודלקת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/05/2012 | 21:20 | מאת: דן

שלום רב. אני בן 32, שנתיים סובל מדלקת בשני העקבים עם דורבנים. בערך לפני שנה נמדדה חומצה אורית של 8.2 בדם ומעל 8 בשתן (24) (ברמות האלה עד היום, דיאטה לא עזרה). לפני כחודש קיבלתי התקף גאוט (כנראה) בברך ימין (התעוררתי ב-5 בבוקר עם כאבים ללא סיבה נראית לעין), שעבר כעבור כמה ימים. הראומטולוגית שלי רשמה לי 3 קולסיצין לחודש, ו-10 מ"ג פרדניזון ליום, למשך 30 ימים. כשסיפרתי את זה לרופא אלרגולוג (בקשר לבעיה לא קשורה), הוא תפס את הראש ואמר שלא לוקחים פרדניזון לתקופה כל כך ארוכה. רציתי לדעת מה דעתכם.

16/05/2012 | 12:28 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בד"כ אם נותנים פרדניזון בגאוט - אז לתקופה קצרה מאוד, למעט מיקרים מיוחדים בלבד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה