ספאזם מתמשך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/05/2012 | 17:43 | מאת: מילנה

שלום רב, אני בת 28, סובלת מכאבים שהתחילו לפני 4 חודשים בשכם ובכתף. רופא המשפחה טען שמדובר בספאזם ונתן לי משכחי כאבים. עברו 3 חודשים והכאבים התפשטו גם לצוואר מאחור- שכם כתף צוואר- אלה הם התכווצויות לא נעימות כמה פעמים ביום. עשיתי צילום כתף אך כלום.לפעמים יש לי גם קליקים בצוואר ובכתף במקום שכואב ובצוואר מאחור יש תחושה של זרמים. הייתי אצל שני אורתופדים שהודו שיש לי המון קליקים מהכתף ושכם אבל שלא מוצאים את המקור לכאב. האם יש מקום לבירור ראומטולוגי? מאחר ונאמר לי שזה "ספאזם"? יש לי גם כולסטרול 250 ואני בדיאטה(לא טיפול תרופתי) האם כל עוד לא מצאו את הכאבים אפשר לפנות למרפאת כאב או רפואה משלימה או שזה מסוכן לעשות דברים בלי אבחנה ברורה..? תודה רבה על תשומת הלב. מילנה

16/05/2012 | 12:23 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כנראה מקור הכאב בעמוד שידרה צוארי. לעתים ניתן לבצע צילום או עדיף CT כאשר מדובר בכאב כה ממושך ועמיד לטיפול כדי להבין מה סיבתו המדוייקת

מנהלי פורום ראומטולוגיה