לופוס הריון וקרשיות?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/02/2012 | 14:37 | מאת: עמית

שלום חולת לופוס הבא לידי ביטוי בפרקים מזה 15 שנה. מטופלת בפלקווניל 400 מ"ג ליום. כרגע בהריון בשבוע 36, במהלך ההריון עברתי בדיקות לקרישיות יתר ואלו התשובות: קרישה pt (sec) 9.8 inr 0.9 ptt 24.7 cardiolipin igg 1.9 cardiolipin igm 7.8 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 3.5 Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 6.7 הרופא אמר לי apla כלומר שיש לי בעיה של קרשיות ושאני אצטרך לקבל זריקות של קלקסן לאחר הלידה ... האם תוצאות הבדיקות אכן מצביעות על בעית קרשיות? איזה מינון של קלקסן אצטרך ולמשך כמה זמן? והאם ישנה סכנה בנטילת קלקסן? האם נטילת קלקסן מונעת את הסיכון לקריש דם לריאות? אני מאוד חרדה ולא מצליחה לישון לחלוטין בלילה אודה לתשובה עמית

הקריטריון הראשי ל APLA הוא מאורע טרומבוטי ולך לפי הבנתי לא היה כזה (האם היו הפלות ?) כך שקשה לקבוע אבחנה של APLA . גם הבדיקות אינן "מרשימות" וחסרה בדיקה חשובה של LUPUS ANTI COAGULANT . אני לא מבין למה דווקא לאחר לידה תזדקקי לקלסן לפי בדיקות אלו אך אולי חסרים לי פרטים

מנהלי פורום ראומטולוגיה