האם יש קשר בין דלקת פרקים לעישון..?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/02/2012 | 16:54 | מאת: לולה

אני סובלת מדלקת פרקים מזה כמעט שנתיים. טופלתי בכמה וכמה תרופות נגד דלקות ולהורדת הכאבים ללא שינוי בכלל. בנוסף, במשך 3 חודשים טופלתי ביומירה וגם ללא שינוי. אני מעשנת, ורציתי לדעת אם יש לעישון קשר לדלקת מפרקים? והאם יש לעישון השפעה על התרופות, כלומר שהעישון מבטל את השפעות התרופות והזריקות? אני מודה לך מראש.

02/02/2012 | 08:53 | מאת: נדב

אם את סובלת מדלקת פרקים כדאי לך לקרא את מידע בקישור הבא מתוך אתר הכנסת http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02900.pdf

02/02/2012 | 11:48 | מאת: לולה

תודה על האתר, אך אצלי במחשב אני לא מצליחה לפתוח אותו. אני אשמח אם ד"ר גלב סלובודין יוכל לענות לי על השאלות. בתודה מראש.

02/02/2012 | 14:04 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש הרבה סוגים שונים של דלקת מפרקים. עישון הינו גורם סיכון לחלות בדלקת מפרקים שיגרונתית (rheumatoid arthritis) וגם גורם למהלך מחלה קשה יותר. עישון גם מחמיר מהלך של דלקת מפרקים אחרת בשם ankylosing spondylitis. לגבי תרופות - עישון מבטל חלקית השפעה של תרופה plaquenil. אין מידע מוצק על כך שעישון מבטל השפעה של יומירה. בכל מקרה, קיימת המלצה גורפת לחולים עם דלקות מפרקים מסוגים הנ"ל - להפסיק עישון לאלתר

מנהלי פורום ראומטולוגיה