התעבות ונפיחות במפרק

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/01/2012 | 15:40 | מאת: נועם

שלום, היתה לי דלקת מפרקים במשך כמה שנים במפרק בודד במפרק MCP בכף יד ימין, והדלקת פסקה עקב תוספים שנטלתי,הסחוס בטוח נפגע אנושות כי הטווח תנועה נפגע באופן רציני, אי אפשר להזיז את האצבע אחורה רק קדימה וגם אז במידה מוגבלת, אבל מייד שהדלקת נפסקה אז כל הדלקתיות במפרק הפסיקה וכל החולשה במפרק שזה דבר טוב, אבל מצד שני המפרק פתאום התנפח באופן פתאומי בין לילה והוא דיי נפוח, וגם זה נראה שהקפסולה או האיזור של המפרק התעבה. יש לי תור לראומוטולוג עוד חודשיים, עד אז, רציתי לדעת בבקשה האם יש סיכוי להתגבר על נפיחות והתעבות כזאת של הקפסולה ללא ניתוח? או שזה דבר שמאה אחוז מצריך ניתוח, המפרק עכשיו בערך פי 2 יותר נפוח מהגודל המקורי. לגבי הדלקת אני יודע בודאות שהיא הפסיקה הכל מצביע על זה בבירור. סחוס אין מה לעשות הלך הלך, אבל מה שבאמת מפריע לי עכשיו זה לא הסחוס או ההגבלה בתנועה אלא הנפיחות והנוקשות המעצבנים, הנפיחות קצת דוחפת את שאר האצבעות הצידה וזה יוצר לחץ שקצת כואב.

25/01/2012 | 10:25 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא היתי מחכה חודשיים - עם קצת מאמץ תמיד אפשר להגיע לראומטולוג מוקדם יותר.

מנהלי פורום ראומטולוגיה