נא עזרתכם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/10/2011 | 20:42 | מאת: DA

לפני מס' חוד' אובנה אצלי דלקת פרקים. לאחר צילום MRI זו האבחנה- "מכוון למפרקי הSIJ- שינויים מינימלים במפרקי הSIJ שיכולים להתאים לארטריטיס בשלב מוקדם ביותר. עמ"ש בגובה L405 קרע של האנולוס עם בלט אחורי מרכזי של הדיסק. קרע עובר האדרה לאחר הזרקת גדליניום. בגבה L5-S1 בקע דיסק קטן אחורי פאראמדיאני משמאל גם הוא מלווה בקרע של האנולוס שעובר האדרה עם גדליניום. אבחנה נוספת של הרופאה לגבי הדלקת פרקים לאחר בדיקה גופנית- סינוביטיס בשורשי כפות הידיים, מרפקים, קרסוליים. מה כל הנ"ל אומר בעצם???? אודה מאוד לתשובה.

סינוביטיס הינה נפיחות של רקמת הכיסוי של המפרק דהיינו שם אחר לדלקת במפרק. דלקת המערבת גם את מפרקים SACROILIAC יכולה להתאים לדלקת מסוג ankyloosing spondylitis

22/10/2011 | 21:49 | מאת: DA

תודה רבה. ומה לגבי התוצאה של בדיקת הMRI, מה המשמעות בעצם של כל האבחנות האלה? ומה ההשפעה בזמן הריון?

מנהלי פורום ראומטולוגיה