כאבים בעצמות הגפיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/09/2011 | 00:50 | מאת: חן

שלום וברכה! בתקופה האחרונה מופיעה אצלי פריחה מקומית שעוברת ממקום למקום בצורת פצעים נפוחים מעט ולהנים(כמו עקיצות) שמגרדת מאד. בשבוע וחצי האחרונים התחילו לי כאבים בעצמות ובמפרקי הרגלים והידיים( בברכיים , בכף הרגך, בקרסול, באצבעות ובבהונות או במפרקי כף היד). הכאבים מופיעים בעיקר בלילה או בבוקר ,וקשה לי ללכת , ו לאמץ את הידים או הרגלים כשהם מופיעים. לאחר שהכאב עובר הכל שב לקדמותו וחוזר חלילה... האם יכול להיות שהכאבים נובעים מכך שהתחלתילהתאמן על מכשיר הליכה בזמן האחרון?(אני הולכת הרבה ברגל בלי קשר ) האם הפריחה קשורה או לא? מה זה יכול להיות?? אודה על תשובתכם המהירה . אני מדאגת מאד! תודה רבה ושנה טובה!

אם הנגעם הללו מופיעים רק בגפיים ייתכן מאוד שמדובר בתופעה שנקראת אריטמה נודוזום ומלווה הרבה פעמים עם דלקת מפרקים. יש קשר לזיהומים כולל סטרפטוקוק ולנטילת אנטיביוטיקה . בהחלט אפשר להתיע לכך טיפול . נא לפנות לראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה