מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/09/2011 | 21:58 | מאת: גלית

שלום, בעקבות כאבים בחזה שמאל, אבי הופנה למיפוי עצמות. המיפוי בוצע שעתיים לאחר הזרקה של 20 tc-99m mdp mci נסרק השלד כולו כולל הגפיים העליונות והתחתונות. בנוסף בוצעה בדיקה טומוגרפית (spect) של בית החזה. ממצאים: קיימת קליטה מוגברת בצורת טור בצלעות 5,6,7,9,10 משמאל אנטרולטרלי (טראומה) ב- facet joint . RT של חוליות L5-S1 בברכיים בקרסוליים ובכפות הרגליים (שינויים ניוונים או דלקתיים) שאר השלד תקין. אבקש סיוע בהבנת התוצאות.

כפי שהוצע בפיענוח - קליטה כזו יכולה להתאים בעיקר לחבלה ישנה בחזה . האם הייתה כזו ? מציע קורלציה עם צילום צלעות בשאלה של שברים ישנים בתחילה. לגבר מעל גיל 50 יש לשלוח כרוטינה במקרה כזה גם בדיקת PSA לגבי מצב הערמונית

מנהלי פורום ראומטולוגיה