בדיקת TSH

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/08/2011 | 13:34 | מאת: שירין

שלום, לאחרונה אני סובלת מכאבים באצבעות כפות הידיים (קצת בכפת הרגלים ובצוואר כשאני מכופפת את הראש קדימה). הכאבים הם הם בעיקר בשעות הבוקר.בפעם הראשונה שהכאבים היו בלתי נסבלים קרה לפני חודשים ולפני שבוע הכאב חזר ליומיים אח"כ וזה נחלש. לאחר ביקור אצל הראומוטלוג נתבקשתילעשות כמה בדיקות דם שתי תוצאות חריגות שהתקבלו היו ויטמין D פחות מהנורמה ( 50) וTSH מעל הנורמה 6.95 בעוד שהטווח המקסימלי הוא 4.2. תוצאות הTSH מעידה על תת פעולה של בלוטת המגן. השאלות שלי הן: 1. האם 6.95 נחשבת לחריגה חמורה , והאם היא מסוכנת. 2. מה משמעות תת פעולה של בלוטת המגן. 3. מה ההשלוכת של TSH 6.95 4. האם כאבים שיש לי בכפות הידיים ואזור אחרים בגוף קשורים לתוצאות ה TSH 5. הראומוטולוד ביקש לעשות בדיקת CCP טרם עשיתי את הבדיקה וממה הבנתי התוצאות של בדיקה מסוג זה מתקבלות רק לאחר חודש . 6. מה כדאי לי לעשות בינתיים לחכות עד לתוצאות הCCP ורק אז לגשת לראומוטלוג או כבר ללכת עם התוצאות שקיבלתי נכון לעכשיו.

29/08/2011 | 18:03 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1, 2, 3 - מצב לא חמור, אולי מחייב מעקב בלבד ע"י אנדוקרינולוג 4. לא מסביר 5. לעשות 6. על פי שיקול דעתך

15/09/2011 | 16:38 | מאת: שירין

היום קיבלתי את תוצאות בדיקתANTI CCP והתוצאה היא 1.0 U/MLמה משמעות התוצאה הזו?

מנהלי פורום ראומטולוגיה