פ.מ.ר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/08/2011 | 23:58 | מאת: תמי

שלום!אימי בת 73.מאובחנת כסובלת מפיברומיאליראומטים.לפני שנתיים סבלה מדלקת בשרירים וטופלה בסטרואידים-פרדניזול.אינה יכולה לסבול קור,מזגן,לחות.בחשיפה לקור של מזגן מתחילה להרגיש חולשה ברגליים,סחרחורת והרגשה כללית לא טובה. האם שני הדברים קשורים ואם כן מה ניתן לעשות כדי למנוע/להפחית את הסימפטומים?האם דלקת שרירים ופ.מ.ר הם אותו דבר?תודה

17/08/2011 | 13:20 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

קיימת בעיה בשמות של המחלות. אני לא יכול להבין במה מדובר. מה זה פיברומיאליראומטים ומה זה דלקת בשרירים (יש כמה סוגים)?

מנהלי פורום ראומטולוגיה