כאבים במפרק אגן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/08/2011 | 01:13 | מאת: הילה

שלום רב אני בת 37.5 סובלת מדלקת מפרקים שגרונית ra שפורצת בעיקר אחרי לידות(עד כה 2) ונרגעת כעבור מספר חודשים. עד כה המקומות הבעייתיים היו כפות ידיים ורגליים.טופלתי לתקופה קצרה במתוטראקסאט אך כיום מזה 6 שנים שאיני לוקחת תרופות.בשנתיים האחרונות עסקתי בהליכות וכמו כן התעמלתי פעם-פעמיים בשבוע ובשנה האחרונה הצטרפתי ללהקת מחול מקומית. כעת אני בשבוע 22 להריוני השלישי, עדיין פעילה, אם כי פחות וכחודשיים לפני היכנסי להריון התחלתי לסבול מכאבים במפרק אגן שמאל שמתגברים עקב פעילות גופנית.שאלותי: כיצד אפשר לאבחן בבטיחות דלקת במפרק האגן במהלך ההריון? האם ישנו טיפול לכך בהריון? כיצד אפשר להקל על הכאב? האם מומלץ לנוח או להמשיך בפעילות כרגיל? האם יש קשר לדלקת אגן(טריכומונס) שבה לקיתי מעט לפני פרוץ הכאבים במפרק? תודה רבה על עזרתכם הילה סולומון

10/08/2011 | 12:00 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש מספר מפרקים באגן - אז קשה להבין במה מדובר. בנוסף - דלקת שגרונית בדרך כלל לא פוגעת באגן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה