בדיקת ANA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/07/2011 | 20:53 | מאת: רוני

בת 32, חודש וחצי בטיפול פוטותרפיה 3 פעמים בשבוע בקפלן עקב פסוריאזיס טיפתי. בהגיעי לבית החולים הביאו לי טופס ביצוע בדיקות ANA שביצעתי רק עכשו. בתוצאות (שעדין לא כולן הגיעו) יצא מדד RNP=2.2 שזה מעל הטווח. הפרופסור במרפאת העור לא ידע לענות לי והפנה אותי לראומטולוג. מהו המדד הזה והאם הוא מעיד על משהו מסוכן? (יש לציין שאני עוסקת בספורט ובריאה)? האם המדד הזה הוא מלכתחילה בגלל מחלת הפסוריאזיס או בגלל הפוטותרפיה? האם כדאי להמשיך עם הפוטותרפיה שכן יש כן שיפור במצב? האם המשך הטיפול יביא לעלייה במדד? בברכה ותודה.

29/07/2011 | 13:13 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בדיקה זו היא לעתים חיובית ממחלות אוטואימוניות מסויימות אך אם אין תמונה של אותן המחלות (פסוריאזיס לא שייכת) - אין לבדיקות אלה משמעות של ממש.

מנהלי פורום ראומטולוגיה