אפטות חוזרות אצל ילד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/07/2011 | 13:11 | מאת: יעל

שלום רב ותודה מראש, בני בן השנה ושמונה סובל מזה כחצי שנה מאפטות בפה. זו כבר פעם חמישית שהופיעו, בד"כ זה קורה כמה ימים אחרי מחלת חום כלשהי (שמאובחנת כוירוס ע"י הרופא). לעיתים מדובר על נקודות קטנות אדומות על הלשון ובחלל הפה, , לעיתים נקודות לבנות, והפעם ממש אפטות גדולות, בקוטר של כ- 3 מ"מ. תמיד כשהן קיימות הילד מרייר המון, מתלונן על כאבים בפה, לא מצליח לאכול. הרופא שלנו קבע שאולי מדובר בפי פאפא והפנה לראומטולוג. שאלותיי: 1. האם אכן זה יכול להיות פאפא? אף פעם לא היו תפליטים על השקדים, ובנוסף כאמור האפטות לא מופיעות ביחד עם החום, אלא צצות לאט לאט אחרי.האין העובדות האלה שוללות פי פאפא? 2. למה עוד ניתן לייחס את התופעה? 3. האם ייתכן שאילו פשוט אפטות שמופיעות אחרי חום, ו"זה מה יש"? וככה זה יהיה אצלו מעכשיו כל חודש בערך? 4. אילו בדיקות מומלץ לבצע? תודה רבה!

20/07/2011 | 20:07 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יתכן וזה באמת "סתם" אפטות שאחרי חום, אך כדי לראות שאין מאחורי זה מחלות ראומטיות כמו מחלת בחצט למשל או מחלות מערכת העכול או אי סבילות למזון מסויים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה