דילגתם עליי ולא עניתם לי, אז אני כותב שום פעם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/04/2011 | 18:26 | מאת: חיים

שלום, אני בן 21 ואני מאוד מתוסכל כבר מהמצב. אני מצטער שזה ארוך אבל בבקשה אני כבר לא יודע מה לעשות. לפני כ5 חודשים נתפס לי הצוואר והייתי מוגבל בתזוזה שלו. יום אחרי זה עבר אבל נשארה תחושה מציקה בצוואר שהכריחה אותי לעשות קנקים ולסובב אותו בכדי להשתחרר מההרגשה הרעה. הדבר התרחש בסמוך לעקירת שן בינה. לכן ניגשתי לרופאת המשפחה הרופאה הציעה לעשות בדיקת דם וספירת דם ומצאה שהבלוטת לימפה השמאלית קצת גדולה. לכן היא הפנתה אותי לאולטרסאונד צווארי. הבדיקת דם יצאה בסדר. בנוסף קיבלתי גם כדורים נוגדי דלקת. לגבי האולטרסאונד, חזרתי עם התוצאות לרופא א.א.ג שמצא שהבלוטה תקינה ולכן הבלוטה ירדה מהפרק. עקב טעות טכנית יצא שגם עשיתי אולטרסאונד לכלי דם שגם בדיקה זו יצאה תקינה. באותו הזמן שהלכתי לרופא א.א.ג, השן בינה האחרונה שנשארה לי בפה הציקה לי, והרופא א.א.ג טען שלדעתו הכאבים בצוואר קשורים לשן בינה שגורמת לדלקת, ולאחר העקירה די בטוח שיעברו לי הכאבים. אך הכאבים נמשכו גם לאחר העקירה. לאחר זמן מה התחילו לי כאבים גם בשכמות וקצת בכתפיים ששוב הייתי צריך לעשות קנקים ומתיחות כדי לשחרר את הכאב והלחץ. רופאת המשפחה החליטה לשלוח אותי לצילום בית החזה, וגם זה יצא תקין. אחר כך היא הפנתה אותי לאורטופד, ששלח אותי לצילום עמוד שדרה צווארי ורשם לי לקחת "אטופן" נגד דלקת למשך 10 ימים (בערך). חזרתי לאורטופד וגם בדיקה זו יצאה תקינה. בשלב הזה גם הכתפיים הצטרפו לכאבים יחד עם הצוואר והשכמות. האורטופד שלח אותי למיפוי עצמות SPECT לעמוד שדרה צווארי ולחגורת כתפיים שגם היא יצאה תקינה. במקביל לצילומים ולאורטופד התחלתי גם טיפול בפיזיותרפיה, בהתחלה גלים קצרים ואחרי שלא היה שיפור, 5 טיפולים, עברנו לאולטרסאונד טיפולי (3 טיפולים). לפני חודש בערך, בזמן שהמתנתי לתוצאות המיפוי, במהלך משמרת בוקר בעבודה שלי (מלצר) הרמתי מגש כבד עם כלים ולאחר שהנחתי אותו הרגשתי כאב ולחץ בכתף שמאל, חולשה בזרוע שמאל וכף היד הייתה חלשה. לאחר מכן היה לי אפילו קשה להרים צלחת עם היד. (אני כבר כמעט שנה וחצי מלצר). מאותו יום היד שלי חלשה מאוד, בנוסף לכל מה שתיארתי על האיברים האחרים, קשה לי להרים דברים בידיים, קשה לי להקליד, הגב העליון כואב לי לסירוגין ואני מרגיש ביד שמאל לפעמים שהאצבעות כאילו שבורות. בתכלס קשה לי בכל פעולה שאני עושה, והתחושה הכללית היא שמשהו "אוכל לי את האיברים". האורטופד והנוירולוג הפנו אותי לEMG, הוא יצא תקין. כרגע אני מחכה למרפאת כף יד בעוד שבועיים, ולתוצאות CT. אני כרגע לא יכול לעבוד, ופירטתי פה בצורה מדויקת מה עבר עליי בחודשים האחרונים כי אני כבר נואש. אף אחד לא יודע מה יש לי, בבקשה אני אשמח לשמוע איזשהו כיוון שיעזור לי.

02/05/2011 | 17:17 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אינני חושב שניתן לפטור בפורום בעיות אשר לא נפטרו בפגישה עם רופא. כמובן ניתן תמיד לבקש second opinion אך לא online.

03/05/2011 | 00:23 | מאת: חיים

אתה צודק ואני מסכים איתך אבל לא ביקשתי ממך לפתור לי את הבעיה ואני לא יצטט אותך ולא ישביע אותך על כל מילה שתגיד לי. אני בסך הכל בן אדם שסובל המון זמן, אתה רופא ואני מבקש ממך שתגיד לי מה אתה חושב, זה הכל? איזה כיוון זה נראה לך באופן אישי, זה הכל. תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה