זיהוי בעיות במפרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/04/2011 | 14:57 | מאת: מפרקית

חולה בלופוס ודלקת מפרקים . לאחורנה סובלת מבכאבים קשים במפרקים. בברכיים בקרסוליים בכתפיים בגב באגן בידיים באצבעות הידיים והרגליים בזרועות ובצוואר. קישיון בוקר משמעותי כל בוקר באופן רציף וגם לאורך היום. קושי לקום מהכיסא לעמידה עם כאבים קשים. עייפות יומיומית רצון לשכב קושי בתפקוד ומתעייפת מהר מאוד מהפעולות הפשוטות ביותר. האם זה קשור ללופוס? האם בבדיקת MRI ניתן לזהות בודאות את הבעיות במפרקים? האם MRI רגיש יותר ומדיוק יותר לזיהוי או CT. חשוב לי לקבל תשובות על כל שאלותי. תודה

06/04/2011 | 19:52 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כאב בכל מקום ועייפות - יתכן שמקורם במפרקים אך יכול להיות שגם לא. התאור שלך יכול למשל להתאים לפיברומיאלגיה - כך שיש מספר אופציות להסביר את מצבך. בד"כ לא CT ןלא MRI לא יעזרו בלהבדיל בין המצבים, אלא בדיקת ראומטולוג.

מנהלי פורום ראומטולוגיה