אחרי דלקת ביד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/03/2011 | 14:58 | מאת: בת 23

עקב כאבים בפרק יד שמאל (כאשר אני ימנית בכלל) בפעם השלישית בתקופה האחרונה נשלחתי לבדיקות דם לבירור ראומטולוגי והתוצאות הם: WBC 3.8 (4.5-11( (לא חריג אצלי למרות שאני ממוצא אשכנזי רוב הבדיקות שלי מסוג זה מראות חסר) IgM 286 (40-230) COMPLEMENT C3 78 (90-180) COMPLEMENT C4 26.6 (10-40) ANA PATTERN NEGATIVE 1:160 RF FACTOR<11.3 CRP<0.08 Antinuclear Ab negative עד שהתקבלו התשובות הדלקת הנוכחית עברה כבר אבל בתשובות התקבלו מספר חריגות. מה משמעות החריגות? האם יש צורך לחזור לרופא משפחה שלי ולהראות לו על אף שהדלקת עברה? האם ANA PATTERN 1:160 הוא שלילי או חיובי? כי רשום שלילי אבל הבנתי שהמספר הזה נחשב כחיובי

צריך להתייחס לגבולות שהמעבדה שבדקה עובדת איתם כך שאם פורש ANA כשלילי, כך יש להתייחס אליו. הבדיקות אם כך אינן מלמדות הרבה. יש להמשיך מעקב

מנהלי פורום ראומטולוגיה