כאבים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/03/2011 | 10:47 | מאת: אירית

בת 52,בריאה בד"כ סובלת מתכיפות במתן שתן כשנה ללא בעיה אורולוגית(לאחר כל הבדיקות) הכאבים אצלי החלו לפני כשנה בזרוע ובכתף ימין,באולטרסאונד התגלה קרע בגיד,פיזיוטרפיה וכדורים נוגדי דלקת לא עזרו. לפני כחודשיים שלושה יש לי כאבים בכל הגוף,בזרועות ,בשכמות ,בכתפיים,באגן.צוואר מעט. יש לי קושי לקום ממצב ישיבה או שכיבה ואני מדדה כמה דקות. עיקר הכאב בלילה ויש קושי להסתובב מצד לצד. בדיקה אצל נוירולוג ובדיקת emg תקינה. הייתי אצל ראומטולוג לפני שלושה ימים,נתן לי לעשות בדיקות דם ולאחר הבדיקות לקחת לשלושה ימים כדור בשם פרדניזון 20 מ"ג לבחון את התגובה הקלינית. אין לי סינוביטיס בכפות הידיים,בלוטת התריס תקינה,הומוגלובין תקין. בדיקות הדם יצאו כך: c-reactive protein 0.54 esr 37 rheumatoid factor iu/ml <10.10 מה אומרות הבדיקות,האם צריך בדיקות נוספות ומה נותן כדור זה. תודה

הבדיקות יכולות לתמוך בדלקת (קלה) והפרדניזון נוגד דלקת כך שאם הוא מקל עליך זה עוזר ותומך באבחנה

מנהלי פורום ראומטולוגיה