בכצ'ט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/03/2011 | 21:55 | מאת: אביטל

שלום, לבעלי (בן 32), אובחנה מחלת בכצ'ט קלה לפני למעלה מ10 שנים. הברך הבעייתית שסבלה ונותחה והוציאו ממנה מספר פעמים מים הייתה שמאל. במשך 8 השנים האחרונות לא נזקק לטיפול ומעבר להתנפחות קלה שחלפה לא היו בעיות.לאחרונה חלה (סטרפטוקוקוס) ובעודו נוטל אנטיביוטיקה, התנפחו לממדי ענק שתי הברכיים ועכשיו נראה כי שתיהן מוצפות במים והא מוגבל בתנועה. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות ומה הטיפולים שקימים היום לבעיה שלו. בתודה מראש, אביטל.

יש צורך בברור האם הדלקת שלו על רקע בכצ'ט או דלקת תגובתית לסטרפטוקוק. בתור התחלה יש לוודא שהסטרפטוקוק חלף (משטח חוזר בתום טיפול) אך הייתי ממליץ על הערכה מסודרת עי ראומטולוג כיוון שקיימות כאן עוד אופציות אבחנתיות וטיפוליות

מנהלי פורום ראומטולוגיה