ילדה בת 8.5 עם קשיי הליכה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/03/2011 | 20:10 | מאת: רויטל

לפני שבועיים בשעות הערב ביתי התלוננה על כאב בקרסול רגל שמאל, חשבנו שהיא עשתה תנועה לא נכונה וזה יעבור, היא דרכה רק על קצות האצבעות במשך 4 ימים ואז הכאבים החלו גם ברגל ימין וזה הפך לבעייה כאשר היא יכולה ללכת רק על קצות האצבעות של הרגליים כאשר הרגליים מכופפות יום לאחר מכן התקשתה להוזיז את הרגלים והבירכיים היו אדומות ונפוחות,למשך יום אחד. התלונות הם על כאבים בבירכיים ובקרסוליים ויש לציין שגם מגע עדין היום בכל חלק מהרגל הוא כואב נעשה לה בדיקה של זרימת הדם דופלר שהיה תקין כל בדיקות הדם תקינות לא מצביעות על דלקת או בעייה אחרת גם בדיקה לוודא שלא מדובר בבעיית שרירים נעשתה והיא תקינה, הילדה אושפזה בבית החולים וגם שם נאמר לנו שכל הבדיקות תקינות וצריך לעשות פיזיוטרפיה ולראות אם יש שיפור אני רוצה לציין שאין שפור הילדה הולכת עם קביים רק על קצות האצבעות סובלת מכאבים ונעזרת משככי כאבים, אנחנו די חסרי אונים יש לנו תור למרפאה הומוטלוגית בשבוע הבא שהרופא שטיפל בה בבית החולים אמר שאם לא יהיה שיפור נחזור ההיתי שמחה לחוות דעת כלשהיא

06/03/2011 | 13:31 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בהחלט המצב לא ברור, בדיקות דם וצילומים תקינים לא שוללים כמובן את מחלה זו או אחרת. היתי שמח לעזור אך אינני יודע לעשות אבחנות בלי לראות את המטופל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה