כאבי שרירים בעקבות לקיחת סטטינים להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/02/2011 | 19:44 | מאת: מרדכי

התחלתי לקחת סטטינים לפני כשנה להורדת כולסטרול.החלפתי מספר תרופות מאותה משפחה כדי להמנע מכאבי שרירים אך המצב הולך ומחמיר.כשאני מנסה ללכת או לעמוד מתכווצים לי שרירי הגב והרגלייםעד כדי כך שאני חייב לשבת לנוח.רופא המשפחה לא מצליח לתת לי תרופה שתעזור לי.אולי תוכל להציע לי עזרה לפתרון הבעיה. בתודה מרדכי

מצע להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי אפשרות הפסקת הסטטין לחלוטין לשבוע ולראות אם התופעה בכלל קשורה לתרופה תוך מעקב אחרי CK. (אולם זו לא ממש שאלה ראומטולוגית)

12/08/2012 | 15:11 | מאת: אנשל

החלפתי כבר מס' סוגים של סטטינים והכאבים חוזרים ברגע שאני מתחיל לקחת.אם אני מפסיק לקחת- הכאבים חולפים! היה לי אירוע לבבי לפני כ10 חודשים ואני שותה כל יום כחצי כוס יין אדום יבש. מה עושים? מסכנים את הלב או מתקשים בהליכה וכתיבה כתוצאה מכאבי השרישים?

מנהלי פורום ראומטולוגיה